30.000 hästar fraktas till Kanada varje år för slakt

Många amerikaner har förmodligen ingen aning om att över 100.000 amerikanska hästar skickas till andra länder varje år bara för att slaktas.
Och enligt en rapport förra året, så körs många av de över 30.000 amerikanska hästar i lastbil till kanadensiska slakterier där de lider av väldigt o-humana villkor under transporten.

hästar

Ända sedan de sista häst-slakterierna stängdes i USA 2007, har oönskade hästar transporterats långa sträckor för att tillslut gå ett sorgligt slut till mötes.
En stor del av det amerikanska hästköttet exporteras till Europeiska unionen (EU) för konsumtion. Men i 2015 förbjöd EU import av hästkött från Mexiko eftersom sjuka hästar eller hästar med farliga droger i blodsystemet, slaktades och det var nästan omöjligt att spåra om köttet skulle vara säkert för konsumtion av människor, eller inte. Nu driver förespråkare på ett fullfjädrat förbud; med hänvisning till vad den senaste undersökningen av hästar som skickas till slakt i Kanada har visat.

Maryland-baserade stödgrupp Djurens änglar (AA) har tillbringat de senaste två åren med att undersöka hästtransporten och slakten som är på väg till Kanada. Gruppen fann bland annat blinda, sjuka, avmagrade och funktionshindrade hästar med sår och infektioner; förpackade i lastbilar, där de fick befinna sig i över 20 timmar tills de kom fram till sin slutdestination . Några upptäcktes döda vid ankomsten.

Genom en förstahands-observation av boskapsauktioner och transporttruckar, liksom uppgifter från US Department of Agriculture (USDA-APHIS), tog AA slutsatsen att en omänsklig och olaglig behandling av hästar på väg till slakt till Kanada, just nu frodas.

Vid amerikanska auktioner där hästar säljs till “döds-köpare,” (folk som köper hästar till låga priser för att skicka dem till Kanada för slakt), fann utredarna att hästarna hanterades otroligt grymt och packades som sardiner i smutsiga follor.
Efter att hästar köpts, fann utredare att nästan varenda “döds-köpare” visade en total brist på medmänsklighet för hästar de hade i sin vård. “Hästarna hölls rutinmässigt i smutsiga förhållanden utan tak över huvudet, där tillgången till nödvändig veterinärvård är praktiskt taget obefintlig. Sårade eller sjuka hästar lämnas ofta lämnas att dö helt ensamma.

AA, tillsammans med en koalition av grupper ur den europeiska djurskyddsföreningen levererade sina iakttagelser till EU-kommissionen i hopp om att det skulle utfärda ett totalförbud mot hästkötts-import från Kanada.
“På fältet fortsätter vi att bevittna den inneboende grymhet som finns inom hästslakts handeln”, “Den fullständiga likgiltighet inför lidandet för djuren är chockerande .”