Min häst är mitt andedjur eller “Spirit Animal”

Urban Dictionary definierar Andedjur på detta sätt:

I hedniska religioner och system är ett andedjur eller totem, tänkt att vara en representation av de egenskaper och färdigheter som du ska lära sig eller ha.

Vi kanske har vuxit ihop under de senaste fyra åren, och gått i samklang med varandra. Kanske är det den tid vi tillbringar tillsammans varje vecka, den tid vi har tillbringat på hästshower, de gånger vi inte gör något annat än umgås tillsammans och äter godis. Eller kanske är det därför han valde mig i första hand – eftersom han visste att jag var precis som honom.

andedjur

Men min häst Kenau är mitt ande djur. Låt mig förklara.

Kenau gillar inte att röras vid om det inte är på hans villkor. Jag vill inte heller bli kramad av slumpmässiga människor. Då freakar jag ur!

Kenau är otroligt utåtriktad (skyldig) och insisterar på att vara i allas närhet hela tiden (dubbelt skyldig). Vi är ganska lika, helt enkelt.

Vi skiljer dock på vår uppfattning av hästshower, som han berättade för sin djurpsykiatriker, han har inte något emot att gå; men var inte alltför förtjust i det varenda helg. Jag själv skulle vara på en hästshow varje dag om jag kunde.

Vi föredrar sommar, ljusa färger och njuta av att stå i den varma regnet.

Ibland är vi griniga och är inte rädda för att visa detta för folk. Kenau och jag är klaustrofobiska och gillar vårt utrymme; så att vi känner ett behov av att attackera alla som kommer lite för nära – speciellt på vintern.

Vi gillar att väsnas när vi är hungriga. Och jag måste erkänna, vi svälter hela tiden. Vi närmar oss en god måltid likt ett utsvultet lejon, och ja, ofta kan det bli lite kladdigt.

På tal om haklapp, vi gillar rockar. Stora fina rockar, i alla dess olika färger och utföranden.

Så enkelt uttryckt, är Kenau är mitt andedjur. Vi känner varandra som baksidan på våra egna händer (se hovar). Vi  käbblar som ett gammalt gift par som i hemlighet älskar den sarkastiska jargongen , som vi är evigt engagerade i. Vi förstår varandra bättre än de flesta mänskliga par, och vi måste definitivt  lita på varandra mer, eftersom vi ska kasta oss mot hinder – med hopp om att den andre inte ska klanta till det.