Propulsion – Historien of Elitloppsvinnaren 2020

För oss alla som satt bänkade under elitloppet för några veckor sen fick vi se en Propulsion i högform. Vad är det som har fått honom att bli en av världens absolut bästa travhästar? Vi ska idag se lite på historien bakom denna amerikanska travhäst.

Propulsion föddes 2011 i New Jersey och har i Sverige kommit att kallas “Proppen” från somliga. Han föddes dock under namnet Deyrolle och var kvar i USA några år före han importerades till Sverige 2015. Det var tränaren Daniel Redén som hittade honom efter att Propulsion hade tävlat i några lopp mellan 2013 och 2015, bland annat The Red Mile.

Information:

  • Ras: Varmblod
  • Kön: Hingst
  • Ägare: Stall Zet
  • Starter: 79
  • Segrar: 39
  • Intjänade pengar: 35 000 000+
  • Årets häst 2019

Propulsion – De svenska åren

Bara efter en månad på svensk mark gjorde hästen sin debut. Detta var på Solvalla den 7:e oktober. Hur det gick? Han vann med en betryggande marginal. Redan första loppet kördes Propulsion av Örjan Kihlström, och efter detta har de två varit ett oslagbart team tillsammans. De har bland annat blivit trea tillsammans i Grand Prix d’Amérique 2018 och samma år kom de tvåa på elitloppet.

Under året 2020 har vi inte fått se allt denna häst har att ge. Men den 31 Maj vann han elitloppet efter att ha fått en riktigt dålig position i försöksheatet. Ändå lyckades han komma in på tredje plats vilket kvalificerade honom till finalen där han vann.

Vi har garanterat många fina lopp att se fram emot med vad som ständigt kommer vara en av världens bästa travhästar; Propulsion!

propulsion häst elitloppet 2020

Stöd katastrofhjälp i utsatta länder – Läkarmissionen

Om du vinner lite på trav tycker vi att det vore en fin gest att donera lite av vinsten. Det finns många väldigt bra organisationer världen över som hjälper utsatta personer. Just nu har vi ett extra gott öga till Läkarmissionen och deras katastrofhjälp. När det är översvämningar eller jordbävningar är de där för att hjälpa befolkningen. Vi har donerat pengar via donationen som Kleet AB satt upp, varför inte göra något liknande för en bättre värld?

Hoppas att du lärt dig lite mer om Propulsion, denna fina hingst som är svårt att inte tycka om. Vi hörs snart av igen med mer information om travsport i Sverige! / Travbloggen