Trav & Galopp – Stämning mot Svenska Spel från ATG

Nu närmar vi oss jul-ledigheter och förhoppningsvis möjligheten att kunna umgås lite med nära och kära. Även om det självfallet inte kommer vara som det brukar. Trots att vi går mot lugnare tider, även inom travsporten, ligger inte ATG på latsidan. Svenska Spel, som även erbjuder betting inom många sporter samt svenska online casinon, har börjat satsa mer på att marknadsföra olika typer av travspel och galopptävlingar och kallar denna avdelning just “Trav & Galopp”. Ett namn som ATG menar på att de har lagt beslag på redan och att därmed inte Svenska Spel borde ha rätten att använda samma fras.

atg svenska spel stämning trav & galopp

Aktiebolaget Trav & Galopp

Så lyder ATG:s namn utskrivet. Med det sagt, finns det så klart en förståelse kring att de tycker det är tråkigt att namnet används. Dock kanske man kan anse att har man ett så pass allmängiltigt namn är det nästintill omöjligt att andra bolag inte använder sig av samma beskrivning av två sporter som faktiskt heter precis “trav” och “galopp”. Självfallet, de kunde ha bytt ordning på det och kallat det “Galopp & Trav”, men hur mycket mer spelrum än så finns det egentligen?

Hur som helst, detta ska Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt ta ställning till nu framöver. En sak är säker, även om Svenska Spel behöver byta namn på sin hästsportsavdelning kommer de säkerligen ta stora marknadsavdelningar framåt.

Nu passar vi på att önska en God Jul och ett Gott Nytt År. Under 2021 kommer vi tillbaka med massor av travnyheter och andra ämnet som berör hästsport i stort. Vad önskar du dig i julklapp? Vi önskar att pandemin lägger sig och att vi kan få se Jägersro och Åby med fulla läktare någon gång under nästa år så att vi får se travtävlingar på sitt bästa sätt. Vi hoppas att detta blir sanning och att resterande del av världen också kan återgå till normalitet så snart som möjligt. Ha det så bra och välkommen åter!